Update 15 juni 2020
De Franse regering heeft per 15 juni de geldende beperkingen in verband met het coronavirus versoepeld. Dit houdt in dat de grenzen geopend zijn voor toeristen uit veel landen binnen de EU, waaronder Nederland. Dat betekent dat de activiteitenweken die gepland stonden na deze datum in principe doorgang kunnen vinden. Toch is na overleg van het IDZO-bestuur met de betreffende begeleiders van en de deelnemers aan specifieke weken, zoals de ZOEF 50-plus week, de koorweek, de droomdeken-maakweek besloten om deze ontmoetingen af te gelasten. Dit heeft te maken met  de grote problemen bij het gezamenlijk vervoer en in sommige gevallen de bijzondere kwetsbaarheden binnen de (doel)groepen.

ZOEF 15 plus
Voor andere weken, zoals de ZOEF 15 plus week, is de vraag bij ouders en jonge mensen neergelegd om aan te geven hoe men denkt over cancellen of doorgaan van de week. Ook al zijn de grenzen vanaf 15 juni weer open, er gelden desondanks nog steeds de nodige beperkingen. Bij het verblijf in Castel Marguerite willen we ons als gastheer/-vrouw zelf graag houden aan de bepalingen en verplichtingen zoals die in Nederland gelden, zoals 1,5 met afstand bewaren (in plaats van de Franse 1 meter). We denken ons met groepen tot maximaal 15 personen goed te kunnen houden aan veel adviezen en verplichtingen om besmettingen te voorkomen. De dienstdoende beheerders zijn ook op de hoogte gebracht of worden nog geïnstrueerd.

POP-UP mogelijkheden
Omdat er in de mooie zomermaanden van eind juni tot en met eind september door de genomen beslissingen veel ruimte beschikbaar is gekomen in het prachtige pand en ook de unieke omgeving er eigenlijk naar vraagt om gezien en bewonderd te worden, heeft het bestuur van IDZO besloten om in deze periode Castel Marguerite open te stellen voor POP-UP ontmoetingen. Dat wil zeggen, dat je met je gezin, je partner, vriend(en) of vriendin(nen), maar ook als je alleen bent naar Saint Nectaire kunt komen en dan gebruik kunt maken van de faciliteiten in Castel Marguerite. In overleg met de beheerders worden de kamers ingedeeld. Bij elke gereserveerde overnachting hoort een ontbijt. Tegen een geringe meerprijs kun je als gezin(en) of groep (in overleg met de beheerders) daarnaast ook gebruik maken van de professionele keuken voor het bereiden van maaltijden, maar je kunt natuurlijk ook in de nabijheid van Castel Marguerite goed Frans dineren. Als jou zo’n verblijf in Saint Nectaire wel wat lijkt, bijvoorbeeld als alternatief voor een gecancelde vliegreis of buitenlandse vakantie buiten de Schengenlanden, dan is dit een prima optie. Reserveer op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Kijk hier voor meer informatie en reserveren.