Droomdeken-maakweek – Gecanceld

geplaatst in: activiteiten, droomdekenweek | 0

Droomdeken-maakweek| Mei en augustus 2020 | Frankrijk

PERIODE: 23-05-2020 t/m 30-05-2020
PERIODE 2: 15-08-2020 tot 22-08-2020
LOCATIE: Castel Marguerite, Saint-Nectaire, Frankrijk
DOELGROEP/LEEFTIJD: Vanaf 18 jaar
MAX AANTAL DEELNEMERS: ca. 15
ORGANISATIE: Winny en Milou Machiels (i.s.m. IDZO)
KOSTEN: € 359,- p.p. all-inclusive (m.u.v. reiskosten)

In een ons mooie Castel Marguerite, in een prachtige omgeving samen werken voor een goed doel: Droomdekentjes maken voor Stichting ‘De Regenboogboom’. Deze droomdekentjes worden geschonken aan kinderen die voor grote uitdagingen in hun leven staan.

We werken niet alleen samen gezellig aan mooie droomdekens voor de kinderen die er zeker blij mee zullen zijn, we hebben ook voldoende ‘vrije’ tijd om de prachtige omgeving te verkennen. Lekker een middagje de ongerepte natuur in of snuffelen in één van de vele leuke brocante winkeltjes of op een lokaal Frans marktje. Heb je je partner of vriend(in) meegenomen, dan kun je natuurlijk ook samen je hart ophalen aan mooie wandel-, fiets- of autotochten in het ongerepte vulkanische landschap van de Auvergne

Wat staat er zoal op het programma?

Natuurlijk wordt er gewerkt aan de droomdekens, maar er is ook een gezamenlijk bezoek gepland aan de gezellige markt in Besse, aan de Puy Sancy en een andere aantrekkelijke mogelijkheid is Lac Pavin.

We gaan zeker ook een bezoekje brengen aan Martine Tissus, de quiltwinkel in het nabijgelegen stadje Issoire en ook Saint Nectaire met zijn prachtige Romaanse kerk is de moeite waard. Castel Marguerite ligt in de historische commune Saint Nectaire, waar ook de heerlijke kazen met dezelfde naam vandaan komen. De Romeinen kenden de plek al en hebben er (op loopafstand van Castel Marguerite) voor hun legionairs in de plaatselijke grotten geneeskrachtige bronnen gecreëerd.
Belangrijk is om in deze actieve week vooral ook de mogelijkheid te benutten om op een aantrekkelijke manier duurzame vriendschappen met elkaar te sluiten (IDZO (it’s so) easy to make friends), terwijl je mooie dingen doet voor anderen. Wie wil dat nou niet? Schrijf je dus snel in, want vol is vol!

Deze twee weken worden georganiseerd door Winny en Milou Machiels in samenwerking met Stichting IDZO en Stichting De Regenboogboom.

Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar winny.machiels@casema.nl