Ons landhuis Castel Marguerite ligt in Saint-Nectaire te Frankrijk. Saint-Nectaire is een bronnenbadplaats 30 kilometer ten zuiden van Clermont-Ferrand in het vulkanenlandschap van de Auvergne.

Saint-Nectaire kende zijn hoogtepunt in het begin van de vorige eeuw, maar de bronnen en statige gebouwen zijn er nog steeds.

De Auvergne is een streek die zich naast het vulkanenlandschap kenmerkt als agrarisch gebied. Nog authentiek, waardoor de dorpen en stadjes een pittoresque uitstraling hebben. Er kan veel gewandeld worden over bergruggen, door dalen en langs beken en meren.

De Puy du Sancy met ca.1890 meter is de hoogste berg in de omgeving. Hier kun je in de zomer heerlijk wandelen en in de winter skiën of langlaufen. In de nabije omgeving bevinden zich leuke plaatsjes zoals Besse, Mont d’Or en La Bourboule.

Lac Chambon is een heerlijk meertje omgeven door bossen, stranden en recreatiemogelijkheden. Je kunt hier o.a. zwemmen en waterfietsen.

Verder bevinden zich in de omgeving nog mooie plaatsen zoals Murol met een grote vesting op een heuvel, Salers, Issoire en Clermont-Ferrand met de grote “zwarte” kathedraal.

In Saint-Nectaire zelf kun je naar de grotten en naar één van de kaaswinkels.