Klusweken

geplaatst in: activiteiten, klusweek | 0

Klusweken | April en oktober 2020 | Frankrijk

PERIODE: 11-04-2020 t/m 02-05-2020
PERIODE 2: 10-10-2020 tot 24-10-2020
LOCATIE: CASTEL MARGUERITE, SAINT-NECTAIRE, FRANKRIJK
DOELGROEP/LEEFTIJD: Enthousiaste klussers en zij die dat willen worden
MAX AANTAL DEELNEMERS: 25
ORGANISATIE: IDZO
KOSTEN: Jouw gewaardeerde inzet!

Een prachtig pand als Castel Marguerite vraagt regelmatig en veel onderhoud. Dat zou IDZO als ideële stichting zonder winstoogmerk niet of nauwelijks op kunnen brengen zonder de hulp van vrijwilligers. Elk nieuw activiteiten seizoen begint (en eindigt) voor IDZO met klusweken in Castel Marguerite, waarin flink aangepakt wordt. Kleine maar ook grote klussen worden ter hand genomen, maar niet onbelangrijk is samen het werk klaren. Daarnaast is er ook voldoende tijd en ruimte gereserveerd om te genieten van de prachtige omgeving waarin Castel Marguerite gelegen is. Samen lekker eten en een goed gesprek met versnaperingen behoren standaard tot het programma. In het voorjaar van 2020 beginnen we met het openen van de luiken om weer de frisse lentegeur door het pand te laten gaan. We verwelkomen de lente in de tuin en nemen afscheid van de laatste restjes winter. In het najaar van 2020 sluiten we weer de luiken voor de winterslaap van Castel Marguerite. Het pand wordt dan ‘winterklaar’ gemaakt. We herstellen wat er aan gebruiksschade is ontstaan tijdens het seizoen, maken klussen af die in het voorjaar zijn blijven liggen en treffen zonodig voorbereidingen voor het seizoen 2021. Waar nodig wordt binnen en buiten geschilderd. Maar ook hamer, zaag en veel andere gereedschappen worden in het voorjaar uit het vet gehaald en worden in oktober de laatste keer voor hun winterslaap nog een keer gebruikt.

Lijkt het je leuk om samen met andere enthousiastelingen de handen uit de mouwen te steken, ben je (redelijk) handig, lijkt het je leuk om te leren klussen of wil je gewoon lekker in de tuin bezig zijn om zo Castel Marguerite gereed te maken voor nieuwe gasten, dan ben je van harte uitgenodigd en welkom. Wat daarna in ieder geval zal blijven is de samenwerking met en de vriendschappelijke warmte van de klusgroep. Ons motto is immers: “ Idzo (of “it’s so” ?) easy to make friends !”

Meld je dan aan voor een klusweek met kosteloos verblijf en verzorging. Binnen de genoemde periodes mag je jouw verblijf en hulp plannen, maar het is wel handig dat je dat duidelijk aangeeft, zodat we weten voor hoeveel personen we aardappels moeten schillen.