Kookweek – Gecanceld

geplaatst in: activiteiten, extraweek1 | 0

Kookweek | Mei 2020 | Frankrijk

PERIODE: 16-05-2020 t/m 23-05-2020
LOCATIE: Castel Marguerite, Saint-Nectaire, Frankrijk
DOELGROEP/LEEFTIJD: Iedereen die van koken houdt
MAX AANTAL DEELNEMERS: 10
ORGANISATIE: IDZO
KOSTEN: € 399,- p.p. all-inclusive (m.u.v. reiskosten)

Een kookweek onder begeleiding van kundige en professionele koks in onze goed geoutilleerde keuken van Castel Marguerite.

Misschien heb je altijd al een keer de Franse (Michelin?) sterren van de hemel willen koken.  Dan is dit de week voor jou! Ineke van der Woude neemt je als deelnemer mee met haar culinaire uitstapjes. Je bezoekt onder andere lokale Franse marktjes voor de beste streekproducten, die je niet alleen ter plekke proeft, maar daarna ook zelf gaat gebruiken bij de samen te maken gerechten. Er wordt natuurlijk heel veel gekookt en ook samen gegeten. Het is bekend dat muziek mensen met elkaar verbindt, maar samen koken en eten doet dat zeker ook. IDZO (it’s so) easy to make friends, het motto van onze stichting, geldt zeker bij het samen in de keuken staan.

Het programma van de week wordt in overleg met de deelnemers gemaakt. Daarnaast komen ook onderdelen als de geldende horeca regels voor  hygiëne, handige snijtechnieken en conservering aan de orde. Er worden dagdelen gevuld met bijvoorbeeld het maken van patisserie, desserts, vis, gevogelte, enz. Wanneer daarvoor gelegenheid is, kunnen we de omwonenden van Castel Marguerite ook laten meegenieten van jullie kookkunsten en hen uitnodigen om eens te komen proeven. Wellicht hebben zij ook nog goede recepten of lokale adviezen. Leren van elkaar, samenwerken en als vrienden de week afsluiten is wat deze week tot een succes maakt!

Dus: Ben je altijd op zoek naar nieuwe recepten en culinaire uitdagingen en zie jij jezelf al koken in de prachtige keuken van Castel Marguerite, dan is deze week echt iets voor jou.