Even loskomen van het leven van alledag, van je persoonlijke zorgen, je thuisomgeving. De uitdaging om nieuwe, duurzame vriendschappen te sluiten en op een aantrekkelijke en ontspannen manier daarmee praktisch aan de slag gaan. Activiteiten organiseren vanuit kernwaarden en uitgangspunten als compassie, verbondenheid, solidariteit en duurzaamheid,  is wat het bestuur van de stichting vanaf de oprichting  voor ogen staat. Creatieve, ontspannen en sportieve ontmoetingen met zingeving als basis voor het ontwikkelen van levenskunst. 

Enkele jaren geleden waren zulke ontmoetingen en vakanties nog de droom van enkelen. Zij begonnen in 2008 met een pilot in gehuurde locaties in Frankrijk. Inmiddels heeft de door hen opgerichte stichting IDZO (stichting IDeële ZingevingsOntmoetingen) de beschikking over een prachtig eigen pand, Castel Marguerite, in Saint Nectaire in de Auvergne/Frankrijk. Een meer dan ideale plek om de geplande zingevende en verbindende activiteiten te houden en te beleven.

Met Castel Marguerite als mooie uitvalsbasis organiseert IDZO verschillende soorten vakantieweken met elk hun eigen karakter. De ene week met jongeren abseilen langs een bergwand en bij het kampvuur gesprekken over wat je met je toekomst wilt. Dan weer een week genieten met jonge ouders en hun kinderen en gedachten uitwisselen over waarde(n)vol opvoeden. Een goed glas Franse wijn met Saint-Nectaire kaas of in het kampvuur gesmolten marshmallows mogen natuurlijk niet ontbreken. Houd je meer van mediteren, filosoferen, mountainbiken, beeldhouwen of muziek maken, dan kan dat ook allemaal! Samen met je vakantiegenoten bepaal je de kleur van jouw week. En wat maakt elke week dan toch een IDZO-week? De aandacht voor elkaar ongeacht ras, sekse, levensbeschouwing of geaardheid. De inspirerende omgeving stimuleert net als de beleving dat jij en ik het verschil kunnen maken bij de keuzes in het leven.

IDZO is een stichting die voor 100% uit vrijwilligers bestaat, zowel het bestuur als alle andere ondersteuners, begeleiders en beheerders. IDZO is dan ook voor haar inkomsten aangewezen op de bijdragen van de deelnemers, donaties en sponsoring. De bijdragen van de deelnemers zijn over het algemeen gelijk aan de kostprijs voor de stichting. Natuurlijk mag je ook meer betalen voor deelname (Pay what you can = solidariteit). Daarmee maak je het mogelijk dat wij anderen, die niet in staat zijn om de deelnamebijdrage te betalen toch een week aan te bieden.