Even loskomen van je thuisomgeving, nieuwe vrienden maken en daarmee praktisch aan de slag gaan met kernwaarden zoals compassie, solidariteit en duurzaamheid en de uitgangspunten zoals die worden gedragen en onderhouden door het Apostolisch Genootschap als het gaat om zingeving en levenskunst.

Enkele jaren geleden waren zulke ontmoetingen en vakanties nog de droom van enkelen. Zij begonnen in 2008 met een pilot in gehuurde locaties in Frankrijk. Inmiddels heeft de door hen opgerichte stichting IDZO (stichting IDeële ZingevingsOntmoetingen) de beschikking over een prachtig eigen pand, Castel Marguerite, in Saint Nectaire in de Auvergne/Frankrijk. Een meer dan ideale plek om de geplande zingevende en verbindende activiteiten te houden en te beleven.

Met Castel Marguerite als mooie uitvalsbasis organiseert IDZO verschillende soorten vakantieweken met elk hun eigen karakter. De ene week met jongeren abseilen langs een bergwand en bij het kampvuur gesprekken over wat je met je toekomst wilt. Dan weer een week genieten met jonge ouders en hun kinderen en gedachten uitwisselen over waarde(n)vol opvoeden. Een goed glas Franse wijn met Saint-Nectaire kaas of in het kampvuur gesmolten marshmallows mogen natuurlijk niet ontbreken. Houd je meer van mediteren, filosoferen, mountainbiken, beeldhouwen of muziek maken, dan kan dat ook allemaal! Samen met je vakantiegenoten bepaal je de kleur van jouw week. En wat maakt elke week dan toch een IDZO-week? De aandacht voor elkaar, de inspirerende omgeving en het idee dat jij en ik het verschil kunnen maken bij de keuzes in het leven.

 

Stichting IDZO is een ANBI stichting.

Klik hier voor meer informatie over ANBI.